Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

DIY φαναράκια...

Ναί ξέρω, οι αναρτήσεις μου γίνονται με κάποια χρονοκαθυστέρηση αλλά ακόμη προσπαθώ να βρώ τους ρυθμούς μου μετά τις διακοπές του Πάσχα...
Έπρεπε να βρώ έναν τρόπο να μην μπουρλωτιάσουν κανέναν άνθρωπο τα θηριάκια μου στον Επιτάφιο με τα κεριά, έτσι τους έφτιαξα αυτά τα φαναράκια που τελικά βγήκαν πολύ λειτουργικά μιας και δεν έσβησαν καθόλου κατά την περιφορά του Επιταφίου, δεν είχαμε κλάματα και δεν κάψαμε και κανέναν!





Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία γυάλα, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους, σύρμα και ότι διακοσμητικά θέλετε!
Αρχικά έκανα έναν κύκλο με το σύρμα γύρω απο το λαιμό της γυάλας και πάνω σε αυτό έδεσα το συρμάτινο χερουλάκι. Στη συνέχεια κάλυψα το χερούλι και διακόσμησα τις γυάλες με διάφορα washi tapes στα οποία έχω μεγάλη αδυναμία και θα με δείτε να τα χρησιμοποιώ συχνά στις χειροτεχνίες μου.
Τα λουλουδάκια που μου έπλεξε η πεθερά μου ήταν ότι έπρεπε για να δώσουν έναν ανοιξιάτικο τόνο στα φαναράκια μας, καθώς οι μικρές κουκουβάγιες φώλιασαν πάνω σε αυτά!
Βάζοντας λίγη θερμική σιλικόνη κόλλησα στον πάτο της κάθε γυάλας από ένα ρεσό.
Στο τέλος κάλυψα το σύρμα του λαιμού με χρωματιστές κορδέλες και τούλια.
Τελικά με τα ίδια φαναράκια μεταφέραμε και το Άγιο Φώς, και τώρα διακοσμούν το σαλόνι μας (δεν έχουν βρεί ακόμη τη θέση τους αλλά κάτι έχω κατά νού!)
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφα καλοκαιρινά φαναράκια διακοσμώντας τα με άμμο, κοχυλάκια κι αστερίες. Θα επανέλθω σύντομα με νέο post!


Σας φιλώ



12 σχόλια :

  1. Αυτά είναι...εύκολες και γρήγορες λύσεις!!!Και αλλάζεις και την διακόσμηση του σπιτιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Έλενα! Είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξεις και τόσο όφορφο το αποτέλεσμα!!!!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφα. Εγώ που λατρεύω τα πλεκτά ξετρελάθηκα με τα λουλούδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομορφααα!εχω κανει και εγω καποια τωρα τελευταια μενει να τα φωτογραφισω και να τα ανεβασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ ωραία ιδέα και σου μένουν τα φαναράκια για το μπαλκόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά Χριστίνα!!! Πολύ όμορφα τα φαναράκια σας!
    Με την ίδια τεχνική έφτιαξα ένα φαναράκι για τον Επιτάφιο και το Άγιο Φως. Είναι πολύ όμορφη ιδέα και την "έκλεψα" από το Πασχαλινό Εργαστήρι του σχολείου μας.
    Βέβαια το πρόβλημα μετά ξέρεις ποιο είναι, έτσι; Το λιωμένο και χυμένο κερί στον πάτο που δεν υπάρχει τρόπος να το βγάλεις :) Τουλάχιστον το δικό μας φαναράκι, γέμισε κερί. Αλλά το άφησα έτσι να θυμάμαι αυτό το Πάσχα. Για του χρόνου, άλλο :)
    Και του χρόνου να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν γίνονται πανέμορφα? Το λιωμένο κερί μπορείς να το ξύσεις με ένα μαχαίρι χωρίς να το θρυμματίσεις. Εμάς δε λερώθηκαν πολύ αλλά λέω κι εγώ να τα αφήσω έτσι!

      Διαγραφή
  6. πολυ ομορφα τα φαναρακια!! και οτι πρεεπι για τον επιταφειο.. αλλα και για το μπαλκονι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως διακοσμούν πολύ ωραία το μπαλκόνι...Όσο για τις τυχερές που έχουν κήπο με δέντρα, είναι υπέροχα όταν τα κρεμάς στα κλαδιά!

      Διαγραφή

Blogging tips