Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο...

                                                                                                     Γειά σας φιλαράκια!
Προχθές κάνοντας μια επίσκεψη στο πατρικό μου και ζητώντας μου τα παιδιά κάποιο επιτραπέζιο που η γιαγιά είχε αποθηκεύσει στο πιό ψηλό ντουλάπι, έπεσα πάνω σε ένα μεγάλο κουτί με φωτογραφίες απο όλη μου τη ζωή...
Βρήκα φωτογραφίες που ήμουν μωρό, κάποιες απο το νηπιαγωγείο,με τους συμμαθητές μου στο δημοτικό,με τις φίλες μου στο γυμνάσιο, την παλιοπαρέα μου στο λύκειο...Εκδρομές, κοπάνες, εκδηλώσεις, μετά φοιτήτρια, φωτογραφίες που με τράβηξε ο τότε κολλητός μου...Πέρασαν όλα απο το μυαλό μου σα να ήταν χθές...
Εμφανώς πολύ πιο αδύνατη,πάντα χαμογελαστή, συνειδητοποίησα πως πέρασα πολύ όμορφα όλα αυτά τα χρόνια! Έκανα τα ταξιδάκια μου, ξενύχτησα, μέθυσα... Πέρασαν απο τη ζωή μου πολλά άτομα, άλλοι έμειναν, άλλοι χάθηκαν στην πορεία, άλλοι δε ζούν πια...
Γλυκόπικρο το συναίσθημα του πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια... Κι εκεί που σταματάνε οι φωτογραφίες, κάπου στα 26 μου, αλλάζει όλο το τοπίο...Παντρεμένη πλέον, με ένα μωράκι στην κοιλιά...Η απόλυτη ευτυχία!
Η αλήθεια είναι πως μελαγχόλησα λιγάκι βλέποντας πόσο πιο αδύνατη ήμουν, αλλά θεώρησα πως είναι ένα έναυσμα να αρχίσω δίαιτα!
 Έχω περάσει τόσο όμορφα, έχω μεγαλώσει όμορφα, έχω μια πανέμορφη οικογένεια που δε θα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο. Τρία θαυματάκια που ήρθαν στον κόσμο με πολύ αγάπη... Δε μετάνιωσα ούτε δευτερόλεπτο για την επιλογή μου να γίνω μαμά τόσο νωρίς...Μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά μας! 
Διασκεδάστε, περάστε όμορφα, η ζωή περνάει γρήγορα...


Σας φιλώ




6 σχόλια :

  1. Όμορφες αναμνήσεις...τι υπέροχο πράγμα οι φωτογραφίες! Μεγάλη εφεύρεση! Τις κοιτάμε και απλά νοσταλγούμε εκείνα τα χρόνια που πέρασαν, έφυγαν! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και τη ζωή που ζεις τώρα! Να κοιτάς πάντα μπροστά και να ζείτε την κάθε στιγμή, σαν να 'ναι η τελευταία! την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λές είναι!! Φαντάζουν σαν ψέμα οι αναμνήσεις...
      Τόσο όμορφα χρόνια!!!
      Αλλά το τώρα ακόμη πιό όμορφο!
      Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ αυτά τα χρονοντούλαπα...Σε πρόσφατη μετακόμισή μας βρήκα και εγώ το δικό μου...Και τι δεν είχε μέσα...Ανυπομονώ να μεγαλώσει η κόρη μου να της το δείξω και να της αφηγηθώ πολλές πολλές όμορφες ιστορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα συγκινήθηκα τόσο πολύ...Δεν το περίμενα να νιώσω έτσι!!! Τα παιδιά με ρωτούσαν μαμά γιατί κλαίς?Απο ευτυχία μωρά μου!!!

      Διαγραφή
  3. Μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά μας και μέσα από τα μάτια τους ανακαλύπτουμε και ξανά-θυμόμαστε πώς νιώθαμε όταν είμασταν κι εμείς παιδιά.
    Τι ωραία που βρήκες τόσα αναμνηστικά!

    Καλή σου μέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτό να μην ξεχνάμε να δείχνουμε την κατανόηση που ζητούσαμε κι εμείς απο τους δικούς μας!

      Διαγραφή

Blogging tips