Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Επιχείρηση κόψιμο πιπίλας...

-Βρέ καλό μου, βρέ χρυσό μου,
μεγάλωσες πιά Ελίνα μου, είσαι τριών χρονών, πρέπει να κόψεις την πιπίλα...
-Με το ψαλίβι μαμά;
-Όχι αγάπη μου, πρέπει να σταματήσεις να τη βάζεις στο στοματάκι σου, θα στραβώσουν τα δοντάκια σου.
-Είμαι μωρό μαμά και τη χρειάζομαι...

Μετά την ανάγνωση του κειμένου της Έλενας είπα να γράψω κι εγώ για τη διαδρομή μας με την πιπίλα...
Όντας μαμά δύο μεγαλύτερων παιδιών που έπιασαν ελάχιστα πιπίλα και αυτό κατά καιρούς στον ύπνο και μέχρι 3-4 μηνών, δεν περίμενα ποτέ πως θα την πάταγα με το τρίτο ζουζούνι...
Η Ελίνα θήλασε αποκλειστικά μέχρι 21 μηνών όπου και αποθήλασε μόνη της. Ανεξάρτητο παιδί, τσαούσα απο τα γεννοφάσκια της! Δεν περίμενα πως το τέλος του θηλασμού θα σήμαινε την έναρξη της πιπίλας...Ε ναί λοιπόν, ενώ μέχρι πιό πρίν την χρησιμοποιούσε μόνο στον ύπνο και νανουριζόταν χαιδεύοντας τη φράντζα της, τώρα πλεόν τη ζητάει και άλλες ώρες της ημέρας και φυσικά αν την αρνηθώ γίνεται ο κακός χαμός!
Το καλοκαίρι στις διακοπές καταφέραμε και την κόψαμε, δεν της έδινα ούτε στον ύπνο...έλεγε,έλεγε, κάποια στιγμή κοιμόταν... Έλα όμως που κατά την επιστροφή στην Αθήνα αυτό το μεσημεριάτικο μπούρου μπούρου δεν άφηνε ούτε τα αδέρφια της αλλά ούτε τη γιαγιά και τον παππού που τα κρατάνε να ξεκουραστούν, έτσι η γιαγιά ανέλαβε δράση...και η πιπίλα μπήκε πιο δυναμικά στη ζωή μας...Έχω δοκιμάσει τα πάντα, αρνείται πεισματικά να τη σταματήσει...
Τα σκυλάκια μας της έχουν φάει πάρα πολλές πιπίλες, δεν έπιασε σαν κόλπο αφού παραλίγο να υποστούν ξυλοδαρμό στριμώχνοντάς τα και φωνάζοντάς τους -Τί θέλετε; Γιατί μου τρώτε τις πιπίλες; Είναι όλες δικές μου!!!
Κανένα tip από καμία πιο έμπειρη μανούλα?


Θα την κόψει κάποια στιγμή απο μόνη της, έτσι δεν είναι?

Φιλικά



4 σχόλια :

  1. Χαχα γελάω μόνη μου....γιατί πραγματικά αν "έριχνα" στην cookie μας την ευθύνη για το ποιος της έκοψε την πιπίλα έβλεπα το σκυλάκι μας να τρώει ξύλο για κανένα μήνα!!!
    Εν τω μεταξύ αυτές οι γιαγιάδες καλές χρυσές αλλά με το που γκρινιάξουν λίγο, δως του η πιπίλα!!Έλεος και μένα χτες η μαμά μου μου είπε ότι εκνευρίζω το παιδί και δεν είναι σωστό! άλλωστε και εγώ λέει μέχρι τα 4 είχα την δική μου...!!!! (πρέπει και στα κακά να μου μοιάζει δηλαδή????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαχαχαχ!!! Έλα μου ντε! Κι εμένα κάτι τέτοια μου λέει, πως θα την κόψει μόνη της, είναι μικρή ακόμη, μη την αγχώνεις...

      Διαγραφή
  2. Χριστίνα μου νομίζω οτι πρέπει να την αφήσεις να την κόψει μόνη της..όταν θα έιναι έτοιμη συναισθηματικά να την αποχωριστεί, ώς μικρότερη ίσως να νοιώθει κάποια ανασφάλεια την οποία της καλύπτει η πιπίλα της..λέω εγώ τώρα...πάντως και ο Άγγελος την έκοψε μόνος του στα 4 και κάτι...σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αλίκη μου έτσι πιστεύω κι εγώ! Ότι θα την κόψει από μόνη της!Ειδωμεν!

      Διαγραφή

Blogging tips